بر اساس جدید ترین سرشماری ملی سال 1994، مسیحیان 61%، مسلمانان 33% و پیروان مناسک سنتی 5% جمعیت کشور را تشکیل میدهند. مسیحیت ارتودکس حضوری غالب در نواحی مرکزی و شمالی اتیوپی دارد. این در حالیست که هم ارتودکس و هم پروتستان در مناطق جنوب و غرب اتیوپی حاکمیت دارند .
برخی اوقات تصور میشود که ورود مسیحیت در آفریقا از طریق قاره اروپا و توسط مبلغان مذهبی بودهاست، ولی این مورد در خصوص اتیوپی صادق نیست. پادشاهی آکسام یکی از اولین ملت هائی بود که بطور رسمی مسیحیترا پذیرفت. این در زمانی بود که فرومنتیوسمقدس تایرفرمناتوس یا ابا سلاما ("پدر صلح") در اتیوپی را فرا خوانده و در قرن چهارم سی ائی به پادشاه ازانامنتقل نمود. با اشاره به توصیف مقامات رسمی به زدن کوس توسط فیلیپ ایوانگلیستدر فصل نه قوانین فرستاده خدا، بسیاری معتقدند که ورود انجیل به اتیوپی به حتی زمانهای قبل تر نیز برمی گردد. امروزه، کلیسای ارتودکس تواحیدو اتیوپیکه بخشی از ارتودکس شرقاست، تا بحال غالب مطلق بودهاست ولی شماری از کلیساهای پروتستان (پنتای) و کلیسای ارتودکس تحادسو اتیوپینیز اخیراً جایگاه خاص خود را پیدا نمودهاند. از قرن هجدهمبطور نسبی تعداد کمی یونایت کلیسای کاتولیک اتیوپی در تماس مستقیمبا رومبوجود آمدهاند که هواداران آن کمتر از 1% کل جمعیت را تشکیل میدهند.
نام اتیوپی (که بزبان عبری "کوش" است) بارها در انجیل ذکر شدهاست (سی و هفت بار در نسخه شاه جیمز)و به طرق مختلف محلی مقدس شناخته شدهاست. همچنین نام اتیوپی بارها در قرآنو حدیثآورده شدهاست. در حالیکه اکثر مردم اتیوپی معتقدند که این مراجع به تمدن باستانی آنها بودهاست، به این نکته اشاره میکنند که رودخانه گیهون، یک نام رود نیل، بر سرزمین جاری است، اکثر تحصیل کردگان معاصر اعتقاد دارند که استفاده از این واژه پادشاهی کوشبخصوص یا آفریقای خارج از مصر در کل، کاربرد دارد. بعضی نیز اعتقاد دارند که واژه انجیلی کوشسرزمینی وسیعی است که مناطق شمالی اتیوپی، اریترهو بخشی از سودانامروزی را در بر میگیرد.
اسلام در اتیوپیبزمان پیدایش این مذهب برمی گردد؛ در سال 615، در زمانیکه یک گروه از مسلمانان بفرمان محمدپیامبر اسلام جمع گشته و بمنظور فرار از اذیت و آزار حاکمان مکه سفر به اتیوپیکه از نظر محمد دارای پادشاهی پرهیزگار بود، را آغاز نمودند. علاوه بر آن، در تاریخ اسلام اینگونه ذکر شده که یکی از یاران اولیه محمد بنام بلالاز اهالی اتیوپی بودهاست.
تعداد زیادی از مذاهب آفریقائیدر اتیوپی وجود دارند که اکثراً در مناطق مرزی دور دست نواحی جنوب غرب و غرب این کشور قرار دارند. بصورت کلی اکثر (پیروان کثیر غیر یمانی کلیسای ارتودکس تواحیدو اتیوپی) مسیحیان عموماً در مناطق کوهستانی زندگی میکنند. این در حالیست که مسلمانانو پیروان ادیان باستانی آفریقا تمایل به زندگی در فلاتهای پست شرق و جنوب کشور دارند. یک گروه باستانی از یهودیان، اسرائیل بتا، در شمال غرب اتیوپی ساکن هستند، اگرچه تعداد زیادی در دهههای آخر قرن بیستم و بعنوان بخش هائی از هیات نجات تحت نظر دولت اسرائیل به عناوین عملیات موسیو عملیات سلیمانبه کشور اسرائیلمهاجرت نمودند.
کشور اتیوپی همچنین سرزمین معنوی آبا و اجدادی فرقه راستافاریاست که پیروان آن اعتقاد دارند که اتیوپی صهیوناست. بر طبق نظر راستافاری امپراطور هایله سلاسی اول مسیح و حلول ذات الهی در انسان است. عقیدهای که حتی خود هایله سلاسی اول که یک مسیحی ارتودکس اتیوپی بود، نیز قبول نداشت. مفهوم صهیون در عین حالیکه بیانگر اعتقادی مجزا و پیچیدهای است که بطور مجازی به مریماشاره دارد، همچنین در میان مسیحیان ارتودکس اتیوپی رواج پیدا نمودهاست. در نظر مردم اتیوپی این اعتقاد همچنین بعنوان سنگر مسیحیت است که توسط مسلمانان و پیروان دیگر ادیان محاصره گردیده و در انجیل با نام کوه صهیوناز آن یاد شدهاست. همچنین از این مفهوم برای اشاره به آکسام، پایتخت باستانی و مذهبی مسیحیت ارتودکس اتیوپی و یا برای اشاره به کلیسای اولیه آن با نام کلیسای بانو مریم صهیون مااستفاده میگردد
[ ]
+ نوشته شده در ساعت 11:9 صبح توسط Mirzaali